Aroma massage


Aromamassage is een heerlijk ontspannende massage met een basis-olie waaraan etherische oliën zijn toegevoegd. Jouw lichaam wordt gemasseerd door middel van strijkingen en lichte knedingen. Spanning en stress, veroorzaakt door een overbelasting van lichaam of geest, kunnen worden losgelaten en de cliënt kan zich lekker laten meevoeren door de geuren.

Aromamassage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, moeheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, rug, nek of schouderpijn en algemene stressklachten. De oliën worden opgenomen in onze bloedstroom, door inademing of via onze huid, dit beïnvloedt ons lichaam en stimuleert ons immuniteitssysteem. Bepaalde geuren zullen relaxen en andere zullen stimulerend werken.

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren zouden inwerken op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.


Vanwege de effecten van de oliën is deze massage niet geschikt wanneer je zwanger of een nierpatiënt bent. 

Er zijn twee manieren om de vermeende effecten van aromatherapie te verklaren. Eén is de invloed van geur op de hersenen, vooral op het limbische systeem door het reuksysteem gemakkelijker uitgelegd: De moleculen gaan via de longen en de huid en worden in het bloed opgenomen ze komen bij het emotiecentrum van de hersenen terecht, waar ze invloed hebben op het humeur.. De andere zijn de directe farmacologische effecten van de etherische oliën. Volgens de aanhangers kan aromatherapie zelf geen aandoeningen genezen, maar helpt het lichaam om op een natuurlijke manier zichzelf te genezen en de immuunrespons te verbeteren.Bellen
Map
Info
Instagram