Feel the energy............
 
 


Kom heerlijk tot rust... met een energetische aromamassage...

Aromamassage is een heerlijk ontspannende massage met een basis-olie waaraan etherische oliën zijn toegevoegd. Jouw lichaam wordt gemasseerd door middel van strijkingen en lichte knedingen. Spanning en stress, veroorzaakt door een overbelasting van lichaam of geest, kunnen worden losgelaten en je kan je lekker laten meevoeren door de geuren. 
Je kan een keuze maken uit diverse behandelingen: 
- Hand/arm/schouder massage, 30 minuten. - Rug/schouder massage, 30 minuten. 
- Rug/schouder/arm/hand massage, 60 minuten.

Of je kiest voor de duo behandeling, een heerlijk verwenarrangement voor 2... bestaande uit een welkomstdrankje, hand-arm massage inclusief voetenbadje en manicure. Tussendoor wat lekkers ter versnapering... Gewoon ontspannen...

Aromamassage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, moeheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, rug, nek of schouderpijn en algemene stressklachten. De oliën worden opgenomen in onze bloedstroom, door inademing of via onze huid, dit beïnvloedt ons lichaam en stimuleert ons immuniteitssysteem. Bepaalde geuren zullen relaxen en andere zullen stimulerend werken. 

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen, andere plantendelen en staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken in op het onderbewuste en brengen het verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht.

Vanwege de effecten van de oliën is deze massage niet geschikt wanneer je zwanger of een nierpatiënt bent. Natuurlijk kunnen we dan een fijne massage doen zonder etherische oliën. Informeer naar de mogelijkheden.

Er zijn twee manieren om de vermeende effecten van aromatherapie te verklaren. Eén is de invloed van geur op de hersenen, vooral op het limbische systeem door het reuksysteem gemakkelijker uitgelegd: De moleculen gaan via de longen en de huid en worden in het bloed opgenomen ze komen bij het emotiecentrum van de hersenen terecht, waar ze invloed hebben op het humeur. De andere zijn de directe farmacologische effecten van de etherische oliën. Aromatherapie kan zelf geen aandoeningen genezen, maar helpt het lichaam om op een natuurlijke manier zichzelf te genezen en de immuunrespons te verbeteren.


Happy kids massage...

In mijn praktijk hecht ik ook veel waarde aan het feit dat kinderen zich kunnen ontspannen, niet direct gericht op therapie maar gewoon ontspannen... je kan kiezen voor een sessie middels de happy kids massage methode of voor alleen de massage zelf, duur van 30 of 60 minuten.

Tijdens de 1 op 1 happy kids massage behandeling starten we eerst met zelf een verhaaltje te bedenken en hierbij tekenen we dan de massage icoontjes. Het verhaaltje zal ik dan voorlezen en in de tussentijd de bijbehorende greepjes uitvoeren op de rug (over de kleding heen). Heel belangrijk voor jou om te weten als ouder: het kind heeft de regie hierin, ik zal nooit voorbij de grenzen van een kind gaan. Ook zet ik de kriebelbox in, hierin zitten materialen zoals een knuffel, blush penseel, zacht en hard schuursponsje en zo maar door. 
Daarna volgt er een fijn handen badje met bad eendjes en vormpjes om mee te spelen en tegelijkertijd prikkelt dit ook weer de zintuigen. Hierna geef ik een hand-arm massage van 30 minuten. Na afloop is er een leuk presentje... Al met al duurt de behandeling 60-90 minuten. Op een leuke, speelse wijze jouw kind laten ontspannen. De behandeling stem ik op jouw kind af, waar de behoefte ligt en ook hou ik rekening met de leeftijd en de daarbij passende activiteit. 
Jouw kind hoeft niet een bepaalde aandoening/ziekte te hebben om deze vorm van behandeling te ondergaan, het is voor ieder kind geschikt!

Deze vorm van behandeling heeft eerlijk gezegd alleen maar voordelen:
  •  Kinderen komen dichterbij zichzelf door de aanraking, bewustwording van hun lichaam.
  • Betere concentratie, kinderen kunnen beter onthouden doordat de zintuigen geprikkeld worden op een rustige en liefdevolle wijze.
  • Kinderen raken minder snel overprikkeld, het hoofd "leegmaken".
  •  Bevordert het slapen, kinderen vallen ook rustiger in slaap.
  •  Balans... tussen lichaam en geest, ook kinderen hebben hier enorme behoefte aan.

 

 

 

 

 
 
 
 
Bellen
Map
Info
Instagram